Bryllup
Valg af forlovelsesring
Det er en stor beslutning at skulle fri, men det er også en stor
beslutning at vælge den rigtige ring, da der er meget at vælge
imellem. En forlovelsesring har en særlig betydning og må gerne
lyse op og give karakter. Der findes ikke én ring, der er bedre
egnet til at fri med end en anden – det handler om at man følger
sit hjerte og vælger den ring, man bedst selv kan lide og som
man ønsker at se sin udkårne med. For mig handler det om, at du
har en god mavefornemmelse og er tilfreds med dit valg. Vi
designer i fællesskab netop den ring, du drømmer om.
Traditionelle forlovelsesringe:
Solitairering: Ordet solitaire stammer fra det latinske
"solitarius" som betyder "alene eller isoleret". Dette refererer
til at diamanten sidder isoleret eller alene i ringen. I Danmark
bliver denne type ring ofte også refereret til som en
"prinsessering". Denne type ring er én af de mest tidløse og
klassiske designs - der er dog med tiden blevet lavet rigtig
mange forskellige variationer, som kan give ringen et mere
personligt præg. En simpel ting som for eksempel kan påvirke
designet er om der skal 4 eller 6 grabber der holder diamanten.
Rosetring: En rosetring er det som ofte også kendes som
en solitairering med "halo", da rosetten om centerstenen virker
som glorie - hvorfra den engelske term "halo" stammer. Rosetten
om centerstenen kan medvirke til at diamanten fra afstand vil
ligne én stor diamant, hvilket mange finder tiltalende, da
prisen på diamanter hurtigt stiger, når størrelsen forøges.
Man kan lave rosetringe med alle forskellige former for
centersten, dog er de mest traditionelle med en rund brillant,
firkantet princess cut, pear shape eller en cushion cut. Denne
type ring vil ofte være lidt mere "fremme i skoene" end fx en
solitairering, da rosetringe altid har utrolig meget brillans
grundet den større overflade med diamanter, der kan reflektere
lyset.
3-stens ring: Som det også fremgår af navnet på ringen,
så er det 3 sten på række. Det er en smagssag fra person til
person, hvordan man gerne vil have størrelsesforholdet mellem
centerstenen og de to sidesten. Dog er den mest klassiske
kombination, at vægten af centerstenen er lig med den samlede
vægt af de to sidesten.
I nogle tilfælde vælger folk også at tilføje en ekstra mindre
sten på hver side, så det bliver til en 5-stens ring, som også
er utrolig elegant. 3- stens og 5-stens ringe tilhører den helt
sikre og klassiske designkategori, hvor man får en utrolig
elegant ring med rigelig brillans og shine, uden at det bliver
for pompøst.
Sidesten: En parameter som mange vælger at tilføje til
enten solitaire, roset eller 3-stens ringe er sidesten. Dette
betyder at der ned langs siderne bliver fattet små diamanter.
Det er ofte en designparameter som folk tilføjer for at give
ringen lidt ekstra brillans og eksklusivitet. Da vi i fællesskab
designer lige nøjagtigt din ring, har du dog selv mulighed for
at bestemme, hvordan du for eksempel ønsker fatningstype,
størrelse og form på sidestene.
Hvad skal man huske, når man frier
Når man har besluttet sig for, at man gerne vil fri til sin udkårne, så er der en masse tanker og overvejelser, der begynder at melde sig. Der findes jo ikke nogle regler som siger, hvad der er korrekt og forkert, så det handler i sidste ende om at følge sit hjerte og mærke efter. Jeg kan kun dele ud af min personline erfaring fra, hvordan jeg greb hele processen an, og gøre mit for at hjælpe dig med råd og vejledning.
Som tradition, anses det for god stil at spørge din kommende svigerfar om du må tage hans barns hånd i ægteskab - dette burde ikke være noget problem - og er mere en gammel tradition som mange fædre godt kan lide. Jeg valgte at invitere min hustrus far med til en stor vinsmagning og efter 1,5 times vinsmagning med massere af mennesker, spurgte jeg om jeg ikke måtte tage hans datters hånd - selvfølgelig måtte jeg det.
Overraskelsesmomentet i et frieri, er en rigtig stor del af det. Så hold det for dig selv, og fortæl det kun til de personer som du absolut ikke kan komme udenom at fortælle det til. I perioden, hvor tankerne florerer om, hvordan man frier og søgningen efter forlovelsesringe på internettet er i fuld gang, er det super vigtigt, at du husker at gøre det på en måde, så din kæreste ikke kan få nys om det. Hvis for eksempel din kæreste lige skal tjekke en opskrift på nettet på din telefon og hun åbner en side, der handler om forlovelsesringe eller frieri.. Det kunne også være en korrespondance på sms, mail, Messenger eller Instagram, hvor vi har skrevet sammen, og måske endda er i gang med at designe din ring med 3D skitser etc.. Husk at lukke siderne ned - husk at gemme/slette korrespondancer med mig - husk at slette eventuelle billeder, du har gemt på din telefon som kunne afsløre overraskelsen!
Ringstørrelsen?
Det er altid en fordel at kende sin kommende forlovedes ringstørrelse. Du kan evt. snuppe en af ringene og lade mig måle den. I kan også sammen tage ud for at se på smykker – eller prøve venner og bekendtes ringe. Hvis vi er usikre på størrelsen af ringen, er det bedst hvis ringen er en smule for stor – så laver vi den blot mindre efterfølgende, så den passer perfekt.
Hvordan frier man?
Når tiden er kommet til planlægningen af frieriet, skal du tænke på følgende scenarier: Hvordan er min kæreste? Og hvordan skal det foregå? Og hvor? Skal det være i et offentligt rum, privat eller semi aflukket? Skal der være mange mennesker omkring? Skal det være pompøst eller low-key? Skal der være "vidner"? Skal det være i naturen? stranden? skoven? udsigt? - hvad med vejret den dag? På en restaurant? På en mærkedag? årsdag, fødselsdag, første-date dag? Skal det være i udlandet? På kanten af sengen med morgenmad? Skal der være en fotograf tilstede?
Mulighederne er uendelige - du skal sørge for at tænke hele scenariet igennem. Når du er afklaret med, hvordan du vil fri, kommer du til det lidt sværere spørgsmål – hvad skal man sige? Personligt valgte jeg at gå på knæ og sige nogle bevingede ord omkring, hvor højt jeg elsker hende og hvorfor jeg mente at vi passer godt sammen, og så nåede jeg til de magiske ord "Vil du gifte dig med mig?". Inden du når steppet, hvor du måske vælger at kaste dig på knæ, så vil jeg give dig et godt råd; at skrive nogle linjer ned og kog dem ned til nogle stikord. På denne måde sørger du for, at du får givet spørgsmålet en "indledning" så det ikke bare kommer ud af det blå - det må gerne være lidt romantisk.
Det er også en rigtig god ide at øve sig en enkelt gang eller to foran spejlet - og samtidig sørge for at få sætningen ud af munden "Vil du gifte dig med mig?". Det lyder måske fjollet at skulle stå foran spejlet og sige det, men jeg kan garantere dig, at lige meget hvor sej man er, så får man verdens største klump i halsen når tidspunktet melder sig!
Vigtig detalje
Transport af forlovelsesringen! Forlovelsesringe kommer altid i ringæsker, der fylder en lille håndfuld. Der er noget magisk over at gå på knæ, lade ordene flyve, åbne ringæsken og stille spørgsmålet. Så man skal lige have tænkt over de logistiske udfordringer, der kan være forbundet med at have ringæsken med sig.. den kan nemlig ikke lige være i din baglomme. En god ide kan for eksempel være at have den med i en taske, frakke eller lignende. Der er også muligheden uden ringæske, hvilket gør det en del nemmere at have ringen med rundt.
De fleste vielesesringe plejer at bestå af en alliancering og klassisk guldring. Allianceringen kan have utrolig mange designvariationer, som jo også er med til at gøre den helt unik og personlig. En klassisk guldring har flere variationer end man aner – formen, bredden, tykkelsen, profil, overflade etc. Vi får sammen lavet et sæt vielsesringe som matcher hinanden med hver deres personlige detaljer. Det er selvfølgelig også muligt at få lavet en vielsesring, der kan sidde helt tæt op ad forlovelsesringen. Rigtig mange ønsker en særlig indgravering i ringen. Det kan være et navn eller en dato eller en helt tredje ting.
Hvilken finger skal ringen sidde på?
Den mest udbredte tradition i Danmark er, at vielsesringen sidder på højre ringfinger, mens forlovelsesringen sidder på venstre. I USA er det mere alment at begge ringe sidder sammen på den éne eller anden finger. Men igen, er det jo helt op til det enkelte brudepar.
At give morgengave er en tradition, der går mange år tilbage. I gamle dage var det kun bruden, der fik en gave – men i dag er det ofte begge parter. Dagen efter vielsen giver brudeparret hinanden en gave, der er et særligt symbol på kærlighed og mindet om den store dag. Der er også nogle som vælger at give morgengaven på selve bryllupsdagen, da det ofte kan være et smykke eller lignende som kan bæres på dagen.
Morgengaver er ofte klassiske smykker, der kan holde hele livet. Under kollektion kan du se et lille udsnit på klassiske smykker, der kunne være ideelle til morgengaven – og ellers designer vi blot smykket sammen.
Udover at få styr på alt det praktiske, er det også en fornøjelse at skulle vælge funklende smykker til den store dag. Der findes utallige af bud på smykker til bruden. Mange vælger klassiske løsninger med perler og diamanter.
Som min egen hustru udtalte, ”bryllupssmykkerne er mindst ligeså vigtige som kjolen og håret. Det er en del af det samlede bryllupslook. Man ønsker jo gerne, at alle detaljer er på plads til den store dag”.